MASSER AF TILBUD NETOP NU - Vi sender pakker alle hverdage - bestil inden kl. 14!
Indkøbskurv
VISER 0 UD AF 0 VARER
LUK
FRAGT
0,00 kr.
TOTAL
0,00 kr.
  • SEND EN MAIL
  • FRAGT 29 KR. - FRI FRAGT VED KØB OVER 399 KR.
  • 30 DAGES RETURRET
  • HURTIG LEVERING
  • 0 VARER: 0 kr.
Antal: 0
VARER: 0 kr.
Toppen

Kvalitetslegetøj

Kvalitetslegetøj til børn

Hos LykkeLeg.dk finder du kvalitetslegetøj til drenge og piger. Vi har nøje udvalgte legetøjsprodukter fra gode og kvalitetsbevidste legetøjsmærker. Og hvad er så kvalitet? Hos LykkeLeg fokuserer vi særligt meget på materiale og legeværdi. Materialet er et vigtigt punkt for kvalitetslegetøj, og i forhold til materiale tænker vi på både sundhed, miljø og holdbarhed.

Legeværdien er også vigtig, når vi taler om kvalitetslegetøj. Her tænker vi på legetøjets udtryk & design, læringsmuligheder og brug over tid. Legeværdien er ofte højest i det enkle legetøj, fordi det giver plads til barnets fantasi, kreativitet og udvikling, og fordi legetøjet kan bruges i flere sammenhænge og dermed også er holdbart over tid. Endelig er det også vigtigt, at legetøjet er indbydende, for at vi vil kalde det for kvalitetslegetøj. Kvalitetslegetøj appellerer til de små drenge og piger, som skal lege med det.


Mere om kvalitetslegetøj 

Materialer og kvalitetslegetøj

Kvalitet i legetøjet kommer bl.a. til udtryk i gode materialer, der er solide og holdbare og derfor kan tåle at blive leget med. Legetøj skal kunne bruges, og det kræver kvalitet i materialevalget. Det er et af de vigtigste kendetegn for kvalitetslegetøj og i det hele taget for kvalitetsvarer. For at et stykke legetøj kan siges at være af god kvalitet, så skal det kunne tåle at blive brugt til sit formål. Trælegetøj er et godt eksempel på kvalitetslegetøj, som er lavet af et holdbart materiale. Trælegetøj har altid været populært, og i dag får man det fineste trælegetøj, der er produceret under sunde og miljøbevidste forhold.

Økologi og bæredygtighed

Sundhed og miljø er nemlig også kendetegnende for kvalietetslegetøj. Kvalitet i selve materialet af legetøjet kommer bl.a. til udtryk i produktionen. Hos LykkeLeg sætter vi stor pris på kvalitetslegetøj, der er bæredygtigt og økologisk. Sunde materialer, der ikke indeholder skadelige stoffer, og som er produceret under ansvarsfulde forhold med fokus på både mennesker og miljø, er en stor kvalitet i legetøjet. En legetøjsproducent, der laver bæredygtigt legetøj er fx Plan Toys. Deres gåvogne er ikke bare bæredygtige, de er også virkelig søde, og så er de rigtig nemme for barnet at håndtere, fordi de er små og står godt fast. Se også det økologiske legetøj fra Grimm's - det er i en klasse for sig.

Æstetisk kvalitet

Dernæst betragter vi også legetøj med en æstetisk værdi som kvalitetslegetøj. At legetøjet fanger, indbyder, opfordrer, inviterer med sit udseende er vigtigt for kvaliteten. Barnet skal gerne få lyst til at beskæfteige sig med legetøjet. Er legetøjet indbydende, er det en del af den gode kvalitet. De flotte gåbiler i metal er et godt eksempel på flot design, som både appellerer til børn og voksne, og også de populære Smallstuff dukkesenge og Smaalstuff dukkevogne er gode eksempler på kvalitetslegetøj med et flot æstetisk udtryk. En anden form for appellerende kvalitet i legetøjet ses hos de spanske dukker fra Así. Dukkerne er livagtige og virkelig søde at se på. De har en ægthed, som er helt unik, og både børn og voksne - tit de søde bedsteforældre - falder pladask for de flotte kvalitetsdukker. Og det er jo nemt at forstå.

Enkelthed giver plads

Endelig er enkelhed også med til at gøre et stykke legetøj til kvalitetslegetøj. Men det skal selvfølgelig være enkelt på den måde, at det inviterer til leg og brug. Ofte er der mere kvalitet i det enkle legetøj, fordi det appellerer til barnets opfindsomhed. Noget legetøj kan kun bruges til én specifik ting, mens de enkle legetøj tit efterlader plads til fantasien. Barnet skal selv danne rammerne om legen, og det er der rigtig stor kvalitet i. Barnet leger og udvikler legen eller rollespillet, i stedet for at være passiv tilskuer til et stykke legetøj med fx en mekanisk funktion. Meget af vores trælegemad er både enkelt og har alligevel en dobbeltfunktion. Fx kan trælegetøjet være en puttekasse elelr et puslespil, samtidig med at det også er helt almindeligt trælegemad. Det er smart.